CHILIS ZÖLDBABKRÉMLEVES (Glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes!)

A zöldbabbal megmondom őszintén elég felemás a viszonyunk. A színe tetszik, mert frissességet áraszt, az íze viszont nem. Úgyhogy eddig a mellőzött zöldségek között szerepelt.

Most viszont készült belőle egy olyan fenséges krémleves, amivel már nem csak a színe megnyerő számomra.

Fogyaszthatjuk akár melegen, akár hidegen is!

Glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes!

 
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)

100 gramm zöldbab

2 dl alacsony zsírtartalmú tejszín

4 db rák (60/80as)

1 ek provence-i fűszerkeverék

2 ek frissen csavart citromlé

1 kk curry

1 csipet őrölt chili

só, frissen őrölt fekete bors

1 tk olívaolaj

2 tk chilis olaj

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A zöldbabot sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Botmixerrel pürésítsük, öntsük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, curryvel, frissen őrölt fekete borssal és chilivel.
A rákokat szabadítsuk meg a páncéljuktól, majd egy kisebb edényben hevítsünk fel egy teáskanálnyi olívaolajat. Tegyük rá a rákokat, locsoljuk meg a citromlével, és szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel. Pár perc alatt pirítsuk meg őket.
 
TÁLALÁS

A levest merjük tálkákba, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal, és locsoljuk meg egy kevés chilis olajjal. A pálcikákra tűzött rákokkal kínáljuk!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »