Chez Sandra

SÜTŐ(ZACSKÓ)S BUNDÁS HÚS (glutén-, liszt-, és tejmentes)

Szánt szándékkal nem írtam sütőben készült rántott húst, mert nem az. Több okból is! 1.) először is azért, mert a rántott, vagyis kirántott hús forró zsiradékban történik, ez pedig a sütőben készült, sütőzacskóban. 2.) másodszor a rántott hús hallatán mindenki a liszt-tojás-zsemlemorzsa kombináció használatára asszociál, pedig lehet ezt máshogy is, “egészségesebb” verzióban előadva. Például liszt és zsemlemorzsa helyett csak (gluténmentes) zab vagy kukoricapelyhet használva, a sütési zsiradékot pedig sütőzacskóra cserélve.
 
Én szeretem a hússzeleteket bundázás előtt sóval, borssal, reszelt fokhagymával elkevert növényi tejben megáztatni. Sokszor egy egész éjjelre is így pihennek a hússzeletek. A sülés közben pedig kényelmesen elkészíthető hozzá ez az EGYSZERŰ PARADICSOMSALÁTA.
 

És hogyan is lesz belőle isteni glutén-, liszt-, és tejmentes bundázott hús?

 

HOZZÁVALÓK

2 db csirkemell (félbe vágva, és kiklopfolva)
gluténmentes zabpehely vagy kukoricapehely
2 db tojás
1 db fokhagymagerezd
2 dl növényi tej, só, bors, reszelt fokhagyma
1 db kb 30 cmes sütőzacskó

 
ELŐKÉSZÍTÉS
 

 

A csirkemelleket vágjuk félbe, és klopfoljuk ki, ezzel meglazítva a rostokat. Tegyük egy lefedhető tálba, és öntsük rá a tejet. Sózzuk, borsozzuk, majd reszeljünk bele egy fokhagymagerezdet. Fedjük le, majd tegyük hűtőbe.

 

ELKÉSZÍTÉS
 
A sütőt kapcsoljuk be 200 °Cra.
Egy tálban verjük fel a tojásokat, egy másikba pedig öntsük bele a zabkorpát.
A tejben áztatott csirkemellfiléket forgassuk előbb meg az apróra darált zab vagy kukoricapehelyben, utána a felvert tojásban, majd ismét az apróra tört pehelyben. Tegyük a sütőzacskóba úgy, hogy a bundázott hússzeletek ne érjenek egymáshoz. 
Kössük be a zacskót, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és a hús vastagságától függően 30-40 perc alatt süssük készre. 
 
 

Ha tetszett a poszt köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel, barátaiddal is! Ha nem szeretnél ezentúl lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti(!) rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!