Chez Sandra

PÁROLT BROKKOLI CITROMMAL, FOKHAGYMÁS OLÍVAOLAJJAL, FRISS KORIANDERREL ÉS HÁZI MAJONÉZZEL

Párolt brokkoli citrommal, fokhagymás olívaolajjal, friss korianderrel, és házi majonézzel. Jól hangzik? Szerintem igen. Az íze pedig valami mesés. A házi majonéz tökéletes kísérője a brokkolinak, de ezt tetszés szerint lecserélhetjük bármilyen más szószra is. A brokkolit kínálhatjuk akár húsok mellé is köretnek.
 

A glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

 

HOZZÁVALÓK

1 db tojás sárgája
1 kk dijoni mustár
1 kk sherry-ecet
1,5-2 dl canola olaj (a tojás nagyságának függvényében) v. bármilyen olaj
só, frissen őrölt tarka bors
1 db közepes fej brokkoli
2 ek fokhagymás olívaolaj
1 ek ctromlé
1 csapott marék friss koriander

ELKÉSZÍTÉS

 

Először készítsük el a HÁZI MAJONÉZt:
Egy keverőtálat (Én a KitchenAid fém keverőtálát használtam, mivel utána a majonézt is abban kevertem ki) töltsük fel forró vízzel, hagyjuk állni néhány percig. Amikor már átmelegedett, öntsük ki belőle a vizet és töröljük szárazra.
 
Tegyük bele a tojás sárgáját, keverjük hozzá a mustárt és az ecetet. Nagyon lassan, szinte cseppenként keverjük hozzá a hűtő hideg canola olaj kb felét, majd keverjük addig, amíg egy sűrű krémet nem kapunk. Ekkor kezdjük el ismét hozzáadagolni az olajat vékony sugárban, míg fel nem veszi a massza az egészet. Ízlés szerint sózzuk, majd tegyük a hűtőbe.
 
 
Majd készítsük el a BROKKOLIt:
 
A brokkolit mossuk meg, majd szedjük rózsáira.
Tegyük egy párolóedénybe, és kb 5-6 perc alatt pároljuk meg (ügyelve arra, hogy ne legyen túl puha, pépes) roppanósra.
A koriandert mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk apróra.
 

 

TÁLALÁS

 

A megpárolt brokkolirózsákat tegyük egy tányérra, locsoljuk meg a fokhagymás olívaolajjal és a citromlével. Szórjuk meg az apróbbra vágott korianderrel, és frissen őrült tarka borssal. Kisebb tálba téve kínáljuk mellé a majonézt.
 
 
 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Garffyka says:

    Nagyon szeretjük a majonézt, szinte csak házilag kevert kerül az asztalra.Miért melegíted a keverőtálat?Én melegítetlenben szoktam keverni és még sosem csapódott ki.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!