SZENT JAKAB-KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ) CITROMOS BAZSALIKOMOS SPÁRGÁVAL ÉS SPAGETTIVEL

A Szent Jakab-kagyló, vagy másik ismert nevén fésűkagyló a franciák egyik nagyon kedvelt tengeri étele. Készítik mártásokkal, feltűzik BBQhoz pálcikákra, kínálják saját “házában”. Nálam most naturabb módon készült citrommal, spárgával és friss spagettivel.








HOZZÁVALÓK

4 db Szent Jakab-kagyló

10 db spárga

3 ek olívaolaj

1 kk citromos bors

1 db citrom leve

1 db ducibb fokhagymagerezd

1 maréknyi bazsalikom

1 csipet frissen reszelt gyömbér

kevés őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A Szent Jakab-kagylókat mossuk meg és töröljük szárazra. 
A spárgákat tisztítsuk meg, majd vágjuk 5-6 centi darabokra. A friss spagettit tegyük sós, lobogó vízbe, majd az elkészülte előtt 2-3 perccel tegyük hozzá a feldarabolt spárgát is. 
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd a Szent Jakab-kagylók mindkét oldalát 3-3 perc alatt süssük meg. Tegyük félre, majd adjuk hozzá a citrom levét, a nagyon vékonyra felkarikázott fokhagymát, ízesítsük sóval, citromos borssal, frissen reszelt gyömbérrel, és a pépessé darált bazsalikommal. 
Keverjük hozzá az időközben megfőtt spárgát és spagettit és a kagylókat, majd az egészet alaposan forgassuk össze. Ha még szükséges, ízesítsük utána sóval és borssal, majd azonnal tálaljuk! 
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »