SZENT JAKAB-KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ) CITROMOS BAZSALIKOMOS SPÁRGÁVAL ÉS SPAGETTIVEL
A Szent Jakab-kagyló, vagy másik ismert nevén fésűkagyló a franciák egyik nagyon kedvelt tengeri étele. Készítik mártásokkal, feltűzik BBQhoz pálcikákra, kínálják saját “házában”. Nálam most naturabb módon készült citrommal, spárgával és friss spagettivel.
HOZZÁVALÓK
4 db Szent Jakab-kagyló
10 db spárga
3 ek olívaolaj
1 kk citromos bors
1 db citrom leve
1 db ducibb fokhagymagerezd
1 maréknyi bazsalikom
1 csipet frissen reszelt gyömbér
kevés őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A Szent Jakab-kagylókat mossuk meg és töröljük szárazra.
A spárgákat tisztítsuk meg, majd vágjuk 5-6 centi darabokra. A friss spagettit tegyük sós, lobogó vízbe, majd az elkészülte előtt 2-3 perccel tegyük hozzá a feldarabolt spárgát is.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd a Szent Jakab-kagylók mindkét oldalát 3-3 perc alatt süssük meg. Tegyük félre, majd adjuk hozzá a citrom levét, a nagyon vékonyra felkarikázott fokhagymát, ízesítsük sóval, citromos borssal, frissen reszelt gyömbérrel, és a pépessé darált bazsalikommal.
Keverjük hozzá az időközben megfőtt spárgát és spagettit és a kagylókat, majd az egészet alaposan forgassuk össze. Ha még szükséges, ízesítsük utána sóval és borssal, majd azonnal tálaljuk!
Ezek is érdekelhetnek:
-
FOKHAGYMÁS – GYÖMBÉRES SZENT JAKAB KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ)
-
CITROMOS RISOTTO MENTÁVAL ÉS KAKUKKFŰVEL (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes )
-
PARADICSOMLEVES BAZSALIKOMOS HABBAL (glutén-, liszt-, fehér cukormentes )
-
Csokis és citromos pöfeteg – crinkles (glutén-, liszt-, laktóz-, fehér cukormentes)