Mindenmentes toszkán paradicsomleves (glutén-, liszt-, tojás-, tej-, hozzáadott cukormentes)

A paradicsomleves egy olyan étel, aminek mindig “szezonja” van. Akár télen, akár nyáron. Így tavasz tájékán a borongósabb időkben egy kis nyarat varázsol a tányérunkba, nem csak az ízével, hanem a kellemes és üde színével is. Ehhez a leveshez a megszikkadt kenyereket is remekül fel tudjuk használni, hiszen pont arra van hozzá szükség! Kínálhatjuk hidegen, langyosan vagy akár melegen is, ez a leves úgy fantasztikus ahogy van!
Megfelelő kenyérből készítve a glutén-, tojásmentes diétákban fogyasztható, a parmezánt elhagyva a tejmentes diétákban is!
HOZZÁVALÓK

4 db száraz kenyér

1 db vöröshagyma

3 db fokhagymagerezd

7,5 dl paradicsomszósz (1 üveg)

1,5 dl zöldségalaplé

1 maréknyi bazsalikom

1 csipet só, bors

2 ek olívaolaj

2 ek parmezán

ELKÉSZÍTÉS
A hagymát aprítsuk fel, és az olívaolajon fonnyasszuk meg (közben reszeljük hozzá a fokhagymát).
Öntsük fel a paradicsomlével, és a zöldségalaplével, majd sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal.
Tegyük tányérokba az apróra tépkedett kenyereket, locsoljuk meg kb 1 teáskanálnyi olívaolajjal, szórjuk meg a parmezánnal majd merjük rá a levest!
Facebookon is ott vagyok:
Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »