ALMÁS-ROQUEFORT KRÉM (glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes)

Íme egy finom krém, melyet akár a reggeli meleg pirítósra is kenhetünk. Az alma és a roquefort sajt keverékét finoman lágyítja a hozzáadott creme fraiche és az édesítésre használt nyírfaporcukor vagy méz. A hozzáadott kevés bors csak felturbózza a kapott ízt. Az elkészítése nem igényel sok időt, viszont tálalás előtt érdemes 2-3 órára (vagy akár egy éjszakára is) hűtőbe tenni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek! De ha erre nincs időnk, azonnal is fogyasztható!
 
Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!
 
HOZZÁVALÓK
 

100 gramm roquefort sajt

2 ek creme fraiche v. tejföl

1 db alma

1 csipet bors

1 tk méz v. nyírfaporcukor

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A sajtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kockákra vágott almát, borsozzuk meg és pürésítsük. Keverjük hozzá a creme fraichet, és a mézet (vagy nyírfaporcukrot), majd az egészet alaposan keverjük össze.
Tálalásig tartsuk hűtőben!
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »