KECSKESAJTOS KORONGOK

A leveles tészta a háztartási sos-csomag egyik alapvető elemét képezi. Készíthetjük édesen vagy sósan, de a lényege, hogy gyorsan. Egy kis kecskesajttal és provence-i fűszerkeverékkel megszórva pillanatokon belül finom falatokat készíthetünk belőle.    
Tovább a kecskesajtos receptekhez >>
HOZZÁVALÓK

1 db leveles tészta

1 db kecskesajt (rúd)

0,5 db póréhagyma

2 ek olívaolaj

1 ek provence-i fűszerkeverék

0,5 dl rosé bor

1 marék saláta

1 csipt só, bors

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°Cra.
A kinyújtott levelestésztából szaggassunk fánkszaggató segítségével köröket (nagyobbakat mint a kecseksajt!)
A megtisztított és felkarikázott póréhagymát az olívaolajon dinszteljük meg, sózzuk, borsozzuk majd szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel. 
Öntsük hozzá a rose bort, és pár percig folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy elveszítse az alkoholtartalmát.
Kanalazzunk 1-1 teáskanálnyit a tésztakorongok közepére, majd tegyük rá az ujjnyi vastagságúra felkarikázott sajtot.
Kb 10 perc alatt süssük készre, majd salátaágyon azonnal tálaljuk!   
Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »