A böjti időszakot lezárva ismét előkerülnek a húsos ételek. A húsvét leginkább “trendi” étele a sonka. De ha egy kisebb csülök van otthon, azt is elkészíthetjük. Bár nem biztos, hogy az eddig hústól kímélt gyomornak először ezzel a bendőrepesztő sülttel kell találkoznia. De ha mégis ezt szeretnénk, íme hozzá egy elkészítési mód!
HOZZÁVALÓK
1 db kisebb csülök
1 babérlevél
2-3 db fokhagymagerezd
1 tk só
0,5 tk fehér bors
1 ek szárított salotta
2 dl sör
ELKÉSZÍTÉS
A csülköt tegyük egy edénybe a fűszerekkel együtt, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Forraljuk fel, majd közepes lángra visszarakva fedő alatt főzzük kb egy órát.
A sütőt kapcsoljuk be 180 °Cra.
A csülköt vegyük ki a főzővízből, majd tegyük egy tepsibe vagy nagyobb cocotteba, és löttyintsük meg a sörrel.
Kb fél óra alatt süssük szép pirosra úgy, hogy közben locsoljuk meg apró kortynyi adagokban a sörrel!
MEGJEGYZÉS
A vizet amiben főtt a csülök ne öntsük ki, tegyük el! Csodás bab vagy egyéb füstölt ízt kívánó levest készíthetünk el vele.
Ha nincs rá szükség, akkor fagyasszuk le kisebb adagokban!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: