CSOKOLÁDÉS-KRÉMSAJTOS BROWNIE (GLUTÉN-, LISZTMENTES)
Akár melegen, akár hidegen fogyasztható ez a nagyon csokoládés brownie. A külső mandulás-csokoládés kéreg alatt egy lágyabb, puhább csokoládéréteg lapul, melyet a Milkás Philadelphia sajt biztosít. Ha nem jutunk csokoládés krémsajthoz, bátran használhatunk natur krémsajtot is hozzá. A torta “töltésekor” nem kell megijedni attól, hogy a krémsajt puhább, lágyabb mint a natur társai, éles késsel szeletelhető ha kellőképpen hideg. Ha nem túl szép és precíz a krémsajt szeletelése, üsse kő! Úgyis elfolyik benne és senki nem azt fogja nézni, annál inkább élvezni a sósan-savanykás ízét!
Ezt a csupa csokoládés csodát csak szeretni lehet!
HOZZÁVALÓK
150 gramm csokoládés Philadelphia krémsajt
100 gramm magas kakaótartalmú étcsokoládé
100 gramm vaj (sózatlan)
80 gramm nádcukor
60 gramm darált mandula
2 db közepes méretű tojás
2 ek cukrozatlan kakaó
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180 °Cra.
A csokoládét és a vajat kockázzuk fel, majd vízfürdő felett olvasszuk meg (Én a KitchenAid keverőtálat tettem fel vízfürdő fölé, hogy a megolvadt csokoládé egyetlen cseppje se vesszen kárba).
A megolvadt csokoládét hagyjuk kissé kihűlni, majd robotgéppel alaposan dolgozzuk bele a tojásokat, a vaníliakivonatot, a kakaót, a nádcukrot és a sót. Akkor jó, ha egy fényesbarna könnyű krémet kapunk. Vágezetül adjuk hozzá a darált mandulát, és alaposan keverjük össze.
Kanalazzuk egy kerek szilikon tortaforma aljába a tészta felét, majd egy éles késsel vágjuk fel a csokoládés krémsajtot, és a szeleteket fektessük egymás mellé a tészta tetejére. Öntsük rá a maradék tésztát, és simítsuk el egy spatulával, hogy egyenletesen fedje a sajtszeleteket.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük addig, míg a külső kérge kissé szárazabbra sül, de a beleszúrt tű ragacsos marad.
Sütőből kivéve negyed órát hűlni hagyjuk, majd azonnal szeletelhető.