CUKKÍNIS KORONGOK

Ismét egy húsmentes (böjti) étel: ebédre vagy vacsorára gyorsan, egyszerűen és könnyen elkészíthető.
Fontos azonban, hogy lereszeljük és lesózzuk a cukkínit, hogy elveszítse nedvességtartalmát és könnyebben összeálljon. Ha nincs otthon couscousunk, helyettesíthetjük kukoricadarával, bulgurral, rizzsel is!

HOZZÁVALÓK


3 db (kisebb) cukkini

3 db koktélparadicsom

2 db tojás

2 db fokhagymagerezd

1 marék petrezselyem

1 csipet só, bors

0,5 tk őrölt szerecsendió

5 deka couscous

3 ek olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS


A cukkinit reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán. Sózzuk, borsozzuk, tegyük félre, hogy levet eresszen. Később (kb 15 perc) nyomkodjuk ki a levét. 
Keverjük össze a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a felkockázott paradicsommal és a couscoussal. 
Alaposan gyúrjuk össze, és formázzunk belőle lapos korongokat. 
Hevítsük fel az olívaolajat, és a cukkinis korongok mindkét oldalát süssük aranybarnára.
Salátaágyon kínáljuk!

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »