A reggeli Mária Rádiós Napindító műsorban a kedves műsorvezető urak jelezték a hallgatók felé, hogy a blogomban a böjti időszakra is találhatnak tetsző recepteket.
Ezen felbuzdulva, gondoltam hozok egy húsmentes böjti ételnek is megfelelő levest, amely kellemes selymes ízével a nap fénypontja!
Mivel nálunk szempont volt a tehéntejmentesség, így mandulatejszínt használtam hozzá, de “sima” tejszínnel is elkészíthetitek!
Elkészítése nem nagy ördöngösség, a kezdőknek is bátran ajánlom! Az íze viszont finom, selymes, kiegyensúlyozott!
A glutén-, liszt-, tej-, fehér cukor-, húsmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
2 db közepes fej vöröshagyma (kb 40 deka)
1 db kisebb zeller
1 db babérlevél
2 ek olívaolaj
5 dl zöldségalaplé
2,5 dl mandulatejszín
frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
- A hagymákat karikázzuk fel, majd az olívaolajon pároljuk üvegesre!
- Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott zellert, a babérlevelet és főzzük puhára.
- Egy botmixer segítségével pürésítsük, majd öntsük hozzá a mandulatejszínt.
- Tegyük vissza, hogy egyet-kettőt rottyanjon és már tálalhatjuk is!
TÁLALÁS
Merjünk egy leveses tálba egy adag levest és szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal!
No, ezt szeretem! Bár én inkább tejföllel szoktam csinálni.