MINDENMENTES MAIGRET DE CANARD – KACSAMELL SÜLT

Ha szárnyast készítünk, akkor általában csirkét vagy pulykát sütünk/főzünk. De ha igazán finomat szeretnénk készíteni (főleg sütni), akkor érdemes kacsából készült ételt csinálni! A kacsa legfinomabban süthető része pedig nem más, mint a melle húsa.

A glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

2 db kacsamell

2 db fokhagymagerezd

2 ek rozmaringos olívaolaj

2 tk méz

1 dl rosé bor

só, őrölt bors

ELŐKÉSZÍTÉS
A kacsamellek bőrét irdaljuk be. kenjük be a sóval, borssal, mézzel és a reszelt fokhagymával.
Locsoljuk meg a rozmaringos olívaolajjal, és tegyük egy zacskóba, vagy takarjuk le fóliával. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni.
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C fokra.
A kacsamelleket a bőrükkel lefelé tegyük egy felforrósított serpenyőbe, majd ha már megpirult, fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Vegyük ki, és a bőrükkel felfelé tegyük egy sütőtálba, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Ezalatt a serpenyőbe öntsük bele a bort, és forraljuk fel. Egy fakanállal kaparjuk fel a leragadt darabkákat, majd passzírozzuk át, és külön kínáljuk a kacsamellszeletek mellé!
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »