MINDENMENTES ÉDESBURGONYÁS MARHARAGU (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)
A hűvösebb idő beálltával jobban kívánjuk a bendőmelegítő ételeket, mint például a ragukat. Ez az édesburgonyából készült finom fogás a főzéshez használt vörösborral kínálva akár vendégváró fogásnak is megállja a helyét.
A ragu a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
50 deka marhahús 1 db póréhagyma 2 db paradicsom 2 db édesburgonya 1 db babérlevél 2 db fokhagymagerezd 1 csipet só, bors 1 kk curry 1 kk szerecsendió 1 tk szójaszósz 1 deci vörösbor 3 deci húsalaplé 2 ek olívaolaj 1 ek pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
A húst mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra.
A póréhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel és 2-3 evőkanál olívaolajon fonnyasszuk meg. Keverjük hozzá a marhahúskockákat és pirítsuk fehéredésig.
Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat és a nagyobb karikákra vágott édesburgonyát.
Sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a szerecsendiót, szórjuk meg pirospaprikával és locsolgassuk meg egy teáskanálnyi szójaszósszal.
Annyi alaplével öntsük fel, hogy ellepje a húst.
Kb egy órán át pároljuk, ha kell, pótolva az alaplevet (egy kis hozzáadott vízzel). Amikor a hús is megpuhult, öntsünk hozzá kb egy deci vörösbort.
Keverjük át és hagyjuk, hogy picit elfőjön az alkohol belőle, majd zárjuk le.
Ha szükséges, utánaízesíthetjük még.
Ezek is érdekelhetnek:
-
MINDENMENTES GESZTENYEGOLYÓ (GLUTÉN-, LISZT, TEJ- TOJÁS, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)
-
MINDENMENTES KÓKUSZTEJES BORSÓKRÉMLEVES (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)
-
Mindenmentes üvegtészta saláta (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)
-
Mindenmentes toszkán paradicsomleves (glutén-, liszt-, tojás-, tej-, hozzáadott cukormentes)