A hűvösebb idő beálltával jobban kívánjuk a bendőmelegítő ételeket, mint például a ragukat. Ez az édesburgonyából készült finom fogás a főzéshez használt vörösborral kínálva akár vendégváró fogásnak is megállja a helyét.
A ragu a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
50 deka marhahús 1 db póréhagyma 2 db paradicsom 2 db édesburgonya 1 db babérlevél 2 db fokhagymagerezd 1 csipet só, bors 1 kk curry 1 kk szerecsendió 1 tk szójaszósz 1 deci vörösbor 3 deci húsalaplé 2 ek olívaolaj 1 ek pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
A húst mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra.
A póréhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel és 2-3 evőkanál olívaolajon fonnyasszuk meg. Keverjük hozzá a marhahúskockákat és pirítsuk fehéredésig.
Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat és a nagyobb karikákra vágott édesburgonyát.
Sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a szerecsendiót, szórjuk meg pirospaprikával és locsolgassuk meg egy teáskanálnyi szójaszósszal.
Annyi alaplével öntsük fel, hogy ellepje a húst.
Kb egy órán át pároljuk, ha kell, pótolva az alaplevet (egy kis hozzáadott vízzel). Amikor a hús is megpuhult, öntsünk hozzá kb egy deci vörösbort.
Keverjük át és hagyjuk, hogy picit elfőjön az alkohol belőle, majd zárjuk le.
Ha szükséges, utánaízesíthetjük még.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: