ÉDES PÉNTEK – MASCARPONE TORTA

Egyik kedves olvasóm megjegyezte, hogy “Neked érdekes sós receptjeid vannak”.
És ha jobban belegondolok, teljesen igaza van. És több a sós mint az édes. Ezért is gondoltam arra, hogy bevezetem az ÉDES PÉNTEK-et. Tehát ezentúl: ha péntek, akkor édesség!Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mást nem hozok aznapra 🙂




Az ÉDES PÉNTEK (ÉP) keretében az első recept a:


HOZZÁVALÓK
1 db tojás
1 db sütőpor
20 deka porcukor
6 deka vaj
30 deka liszt
2 deci tej
3 ek méz
2 ek barna cukor
1 ek vaníliaaroma
250 gramm mascarpone
1 deci kávé
5 deka magas kakaótartalmú csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt kapcsoljuk be 200 C fokra.
A tojást a porcukorral és a vajjal keverjük ki. 
A lisztet egy tálban keverjük el a sütőporral, majd adagoljuk hozzá a 2 deci tejet és a tojásos masszát. 
Jól keverjük el, és kb 3 evőkanálnyi mézet csurgassunk bele.
Öntsük a masszát egy szilikon tortaformába, és kb 20-25 perc alatt süssük meg (TŰPRÓBA!!!)
Ezalatt készítsük el a krémet:
A mascarponet, a vaníliaaromát, a barna cukrot alaposan keverjük össze (botmixerrel)
A kihűlt tortát vágjuk félbe/háromba, majd locsoljuk meg a kávéval. A tortalapok tetejét kenjük meg a mascarpones krémmel, és reszeljünk rá csokoládét. A krémmel megkent tortalapokat helyezzük egymásra, majd tegyük hűtőbe egy pár órára
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »