Chez Sandra

MILLEFEUILLE AU CHOCOLATE

Sparchef 10/5. fordulójának 5 fix hozzávalója a következők: leveles tészta, tojás, mazsola, mandula, tejföl. 

És ami Nálam készült belőle:

MILLEFEUILLE AU CHOCOLATE
Millefeuille [ejtsd: millföj], szó szerinti fordításban ezer lapocskát jelent, ami a leveles tészta számos vékony rétegeire utal. Készülhet akár sós, akár édes töltelékkel is, egy biztos, nagyon mutatós végeredményként tálalható. 
Nálam most kevesebb mint fél óra alatt egy dessert készült belőle. A Sparchefre készült két fogás után  (KARÁCSONYI ALMALEVES és a BUNDÁS LAZAC SPENÓTTAL ÉS MANDULÁVAL)  bátran kínálható ez a csokoládés finomság. Bár ez esetben ajánlom, hogy a menü elkészítését ezzel a csokicsodával kezdjük, hogy legyen elegendő idő a csokoládé megdermedésére.

HOZZÁVALÓK

1 cs. leveles tészta
4 tojás sárgája
2 ek tejföl
3 ek darált mandula
3 ek mazsola

150 gramm csokoládé
35 gramm vaj
80 gramm porcukor
1 vaníliarúd
30 gramm Maizena

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 210 C fokra (7es fokozat).
A leveles tésztát nyújtsuk ki 30x30as négyzetté, majd az így kapott négyzetet még oldalanként még 6 egyenlő hosszúságú csíkra (így kapva 5×5ös kis kockákat). Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy másik sütőpapírral takarkjuk le, és helyezzünk rá súlyt.
Az előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt süssük készre.
Vízfürdő felett olvasszik meg a csokoládét hozzáadva a vajat. 
Egy tálba tegyük a tojások sárgáját, adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük ki a tojások fehéredéséig. Lazítsuk fel a tejföllel, és öntsük a felolvasztott csokoládéhoz a vízfürdő fölé. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a darált mandulát, a kikapargatott vaníliát, és a maizenát. Végezetül keverjük bele a mazsolát is, majd tegyük félre pár percre.
A leveles kockák vágásait még egyszer vágjuk át késsel, majd kanalazzuk rá a mandulás csokoládés krémet, és tegyük hideg helyre (hűtő) megdermedni.
Vizes késsel vágjuk el a vágások mentén, és azonnal kínálható is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sandra G. says:

    köszi, javítottam! A tésztát meg kell sütni még a csokoládé rákanalazása előtt.A súly azért kell rá, hogy ne púposodjon fel, hanem tömör, összenyomott, de mégis leveles legyen.

  2. micimacok says:

    megsütni nem kell? és miért kell rá súlyt tenni?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!