A tilápia kedvelt halfajtánk. Általában kaporral és citrommal készül, most azonban egy kis rák hozzáadásával korongokat lettek belőle. Hozzá pedig currys, bazsalikomos, gnocchi került asztalra. A curry kedvelők külön figyelmébe ajánlom ezt a receptet!
HOZZÁVALÓK
GOMBÁS GNOCCHIhoz
200 gramm gnocchi
100 gramm gomba
2 deci alacsony zsírtartalmú tejszín
1 deci tej
negyed póréhagyma
1 kk magos dijoni mustár
2 kk curry
só, bors
olívaolaj
1 marék bazsalikom
RÁKOS TILÁPIA KORONGOKhoz:
200 gramm tilápia
100 gramm garnéla
100 gramm reszelt ementali sajt
1 citrom héja és leve
1 tojás
bors
ELKÉSZÍTÉS:
A rákokat 5-6 perc alatt főzzük meg.
A póréhagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. Egy kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd öntsük fel a tejszínnel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a magos dijoni mustárt és a curryt. Tegyük bele a gnocchikat, és fedő alatt néha megkeverve főzzük puhára. (ha szükségesnek látjuk, higíthatjuk a szószt még tejjel). Végezetül szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal.
A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
A tilápiákat ha fagyasztott, microban 3-4 perc alatt olvasszuk ki, majd nyomjuk ki belőle a nedvességet.
Tegyük egy késes mixerbe a megtisztított rákokat és a halfiléket. Pürésítsük össze, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a tojást. Ízesítsük borssal, a citrom levével és héjával. A masszából készítsünk kis gombócokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és picit lapítsuk le. 10 perc múlva fordítsuk meg őket, és még 10 percig süssük.
ajánlom szívből, mert nagyon finom lett 🙂
Lenyűgöző! Már mentem is. 🙂