Chez Sandra

RÁKOS TILÁPIA KORONGOK CURRYS GNOCCHIVAL

A tilápia kedvelt halfajtánk. Általában kaporral és citrommal készül, most azonban egy kis rák hozzáadásával korongokat lettek belőle. Hozzá pedig currys, bazsalikomos, gnocchi került asztalra. A curry kedvelők külön figyelmébe ajánlom ezt a receptet!


HOZZÁVALÓK

GOMBÁS GNOCCHIhoz

200 gramm gnocchi

100 gramm gomba
2 deci alacsony zsírtartalmú tejszín
1 deci tej
negyed póréhagyma
1 kk magos dijoni mustár

2 kk curry
só, bors

olívaolaj
1 marék bazsalikom
RÁKOS TILÁPIA KORONGOKhoz:
200 gramm tilápia
100 gramm garnéla
100 gramm  reszelt ementali sajt
1 citrom héja és leve
1 tojás
bors
ELKÉSZÍTÉS:
A rákokat 5-6 perc alatt főzzük meg. 
A póréhagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. Egy kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd öntsük fel a tejszínnel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a magos dijoni mustárt és a curryt. Tegyük bele a gnocchikat, és fedő alatt néha megkeverve főzzük puhára. (ha szükségesnek látjuk, higíthatjuk a szószt még tejjel). Végezetül szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal.
A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
A tilápiákat ha fagyasztott, microban 3-4 perc alatt olvasszuk ki, majd nyomjuk ki belőle a nedvességet.
Tegyük egy késes mixerbe a megtisztított rákokat és a halfiléket. Pürésítsük össze, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a tojást. Ízesítsük borssal, a citrom levével és héjával. A masszából  készítsünk kis gombócokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és picit lapítsuk le. 10 perc múlva fordítsuk meg őket, és még 10 percig süssük.  

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sandra G. says:

    ajánlom szívből, mert nagyon finom lett 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!