Nyakunkon advent, ami bizony sok helyen együtt jár a mézeskalács sütésével. A receptek nagy részében szerepel a mézeskalács fűszerkeverék. Mi van akkor ha nincs otthon, vagy nem akarunk boltit használni? Gond biztosan nincs, mert pár perc alatt összerakható ez a fűszer. Már ha minden van otthon hozzá.
A fűszer nagyon aromás, ezért érdemes zárható üvegben tartani, és készítésénél arra is figyeljünk, hogy egy adag mézeskalácshoz kb 2 evőkanálnyi mennyiségre lesz csak szükségünk. Így teljesen felesleges nagy mennyiséget összeállítani belőle.
Most pedig következzék két mézeskalács fűszer recept:
Az első egy “butított” verzió, bár Én szívből tudom ajánlani, mert kipróbált és nagyon aromás fűszerkeveréket kapunk így is. A második pedig a “hivatalos” verzió, ezek a fűszerek vannak a zacskóban.
EGYSZERŰ VERZIÓ:
HOZZÁVALÓK
1 ek kardamom
1 ek szegfűszeg
1 ek őrölt gyömbér
1 ek őrölt koriander
1 tk őrölt szerecsendió
1 ek őrölt fahéj
1 vaníliarúd
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarúdból egy éles kés segítségével kapargassuk ki a belső illatos magocskáit, és tegyük a késes mixerbe. Adjuk hozzá a héjától megfosztott kardamomot és a többi fűszerrel együtt keverjük össze és őröljük finommá.
2. RECEPT
HOZZÁVALÓK
1 ek kardamom
1 ek őrölt csillagánizs
1 ek őrölt ánizs
1 tk szegfűbors
1 ek szegfűszeg
1 ek őrölt gyömbér
1 ek őrölt édeskömény
1 ek őrölt koriander
1 tk őrölt szerecsendió
1 ek őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A kardamom héját szedjük le (pl a tárolóüvegének az aljával ha óvatosan megütjük már ketté is válik) A magját tegyük egy késes mixerbe, és a többi fűszerrel együtt keverjük össze és őröljük finommá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: