Gyerekes összejövetelekre, vagy csak egyszerű reggelire, tízóraira, vacsorára is ajánlom a kis egérkéket. Elkészítése nem igényel nagy kézügyességet, a gyerekek pedig biztos, hogy örülni fognak nekik. De hogy ne csak a gyerekekre gondoljunk, gyermeklelkű felnőttek is örülnek, ha tányérjukon cincognak ezek a kis retekegerek… A siker azt hiszem szintúgy garantált!
HOZZÁVALÓK
retek
egész fekete bors
vaj
pirítós
ELKÉSZÍTÉS
A retkeket vágjuk le a levelükről. Mossuk meg, és a “zöld” végénél egy éles késsel vágjuk meg, így ez lesz a retekegér feje. A kés hegyével vájjuk ki a szemük hegyét, és késsel megnyomott fekete borsot tegyünk a lyukakba.
A “sajtokhoz” a hideg vajat vágjuk háromszög alakúra, és a kés segítségével vágjunk bele lyukakat, mintha sajt lenne (Természetesen kínálhatunk hozzá “igazi” sajtot is!)
Pirítóssal tálaljuk!
köszi Csipi, a skacok is díjazták 🙂
Nagggyon bulis 🙂