SÜLT OSZTRIGA
Ha osztriga evésről beszélünk, leginkább a nyers állat elfogyasztására gondolunk. De nem csak ez az egy fogyasztási módja van. Sütve is elkészíthetjük, a héjában való tálalás pedig külön különlegessé teszi.
A következő recept FF – vagyis Férj Főz – kategóriás. Igen-igen, ez a remekmű Férj leleményességének köszönhetően került az asztalra 🙂
HOZZÁVALÓK
6-7 db felnyitott osztriga
2 tojás
1 ek zsemlemorzsa
2 ek apróra vágott petrezselyem
3-4 csavarásnyi tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
Az osztrigákat óvatosan nyissuk fel, majd tegyük félre. Üssük fel egy tálba a két tojást, az apróra vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tarka borsot. Keverjük össze, majd kanalazzuk az osztrigák húsára.
220 C fokos sütőben 5-8 perc alatt süssük készre.