Ha osztriga evésről beszélünk, leginkább a nyers állat elfogyasztására gondolunk. De nem csak ez az egy fogyasztási módja van. Sütve is elkészíthetjük, a héjában való tálalás pedig külön különlegessé teszi.
A következő recept FF – vagyis Férj Főz – kategóriás. Igen-igen, ez a remekmű Férj leleményességének köszönhetően került az asztalra 🙂
HOZZÁVALÓK
6-7 db felnyitott osztriga
2 tojás
1 ek zsemlemorzsa
2 ek apróra vágott petrezselyem
3-4 csavarásnyi tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
Az osztrigákat óvatosan nyissuk fel, majd tegyük félre. Üssük fel egy tálba a két tojást, az apróra vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tarka borsot. Keverjük össze, majd kanalazzuk az osztrigák húsára.
220 C fokos sütőben 5-8 perc alatt süssük készre.
kerestem a “like” gomboooooot!!!! Örülök, hogy tetszett 🙂 Nekem még ízlett is 😉
Szandra! Ez most “kiütött” így korán reggel! :))A gyönyörűségtől! :))Imádom!
HobbyChef, azért a vinaigrette-s versiot is ajánlom, Én úgy még jobban szeretem. Persze a pezsgő az jár hozzá.
Judit! Abszolut nem érezhető rajta az osztriga “íz”. Nagyon finom, de teljesen más mint a “sima”.
Ez tényleg különleges. Gratulálok a férjednek. Én is csak nyersen ettem eddig, citrommal és jól behűtött pezsgővel.
Nem tudom, hogy meg tudnám-e enni, de nagyon jól mutat a képeken 🙂
igen, csak elfelejtettem feltenni. De most felkerült.
ugye ez szerepelt valamikor a FB-on kérdés formájában?