Chez Sandra

SÜLT OSZTRIGA

Ha osztriga evésről beszélünk, leginkább a nyers állat elfogyasztására gondolunk. De nem csak ez az egy fogyasztási módja van. Sütve is elkészíthetjük, a héjában való tálalás pedig külön különlegessé teszi.
A következő recept FF – vagyis Férj Főz – kategóriás. Igen-igen, ez a remekmű Férj leleményességének köszönhetően került az asztalra 🙂 

HOZZÁVALÓK
6-7 db felnyitott osztriga
2 tojás
1 ek zsemlemorzsa
2 ek apróra vágott petrezselyem 
3-4 csavarásnyi tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
Az osztrigákat óvatosan nyissuk fel, majd tegyük félre. Üssük fel egy tálba a két tojást, az apróra vágott  petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tarka borsot. Keverjük össze, majd kanalazzuk az osztrigák húsára.  
220 C fokos sütőben 5-8 perc alatt süssük készre.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sandra G. says:

    kerestem a “like” gomboooooot!!!! Örülök, hogy tetszett 🙂 Nekem még ízlett is 😉

  2. Szandra! Ez most “kiütött” így korán reggel! :))A gyönyörűségtől! :))Imádom!

  3. Sandra G. says:

    HobbyChef, azért a vinaigrette-s versiot is ajánlom, Én úgy még jobban szeretem. Persze a pezsgő az jár hozzá.

  4. Sandra G. says:

    Judit! Abszolut nem érezhető rajta az osztriga “íz”. Nagyon finom, de teljesen más mint a “sima”.

  5. Hobbychef says:

    Ez tényleg különleges. Gratulálok a férjednek. Én is csak nyersen ettem eddig, citrommal és jól behűtött pezsgővel.

  6. Nem tudom, hogy meg tudnám-e enni, de nagyon jól mutat a képeken 🙂

  7. Sandra G. says:

    igen, csak elfelejtettem feltenni. De most felkerült.

  8. 4Gyerek says:

    ugye ez szerepelt valamikor a FB-on kérdés formájában?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!