Szeretem a karácsonyt. Az ízek, az illatok, a fények… A fahéj nagy kedvenc Nálunk, de ebben az időszakban főleg. És az almához, narancshoz… egyszerűen mennyei.
Ha pedig még gyorsan is elkészül a dessert azt hiszem külön jó pontot érdemel.
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházukat.
Egy tálban keverjük össze a vajat, az aprított (darált) diót, barna cukrot, a vanília aromát és a fahéjat.
Az almák mélyedéseibe töltsük bele a tölteléket, majd az összeforgatott és így kapott “egész almákat” tegyük egy kb 10x10es leveles tészta négyzet közepére. Csomagoljuk össze kis batyukat készítve,
és tegyük egy kivajazott hőálló tálba. Kenjük meg a tojássárgája és tejszín keverékével és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük készre.
TÁLALÁS
A megsült almás batyuk tetejét szórjuk meg fahéjas porcukorral, és azonnal tálaljuk.
MEGJEGYZÉS
Figyeljünk arra, hogy becsomagoláskor alaposan tekerjük be, és sehol se maradjon lyukas, különben süléskor kifolyhat belőle a finom fahéjas alma leve.