ALMÁS ZELLERKRÉMLEVES SAJTKOSÁRKÁKKAL ( glutén-, liszt-, szója-, tejmentes)

Ha van olyan, hogy egy leves ízileg szép, akkor ez az! A zeller domináns ízét egy kicsit meglágyítja az alma és a burgonya. Összességében, egy finom, őszi krémes, habos zellerkrémlevest kapunk. Ha ehhez még elkészítjük a zelleres sajtkosárkákat, biztos, hogy osztatlant sikert arat ez a finomság.

Amennyiben a sajtkosárkákat rizs vagy kukoricadarából készítjük, úgy a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! A receptben szereplő tejszín helyett használható növényi tejszín (pl. mandulatejszín), és az ementáli helyett növényi sajt is, így a tejmentes diétákban is fogyasztható!.

 

 
 
HOZZÁVALÓK
 

1 nagyobb zeller

2 db alma

1 nagyobb burgonya

fél póréhagyma

2 dl tejszín

2 evőkanál kókuszzsír

fél liter zöldségalaplé

só, bors, szerecsendió

ZELLERES SAJTKOSÁRKÁKHOZ:

10 deka reszelt ementáli

1 tojás

4 ek búzadara v. rizsdara

1 marék apróra vágott zellerlevél

2 ek tejszín

só, bors, szerecsendió

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A zöldségeket mossuk, majd tisztítsuk meg. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a zellert, az almát és a burgonyát. A póréhagymát karikázzuk fel, majd a zsiradékon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt zöldségeket, majd öntsük fel a zöldségalaplével és főzzük puhára.
Turmixoljuk össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá őrölt szerecsendiót, öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel!
Ha nagyon sűrűnek találjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá vizet!
 
Tegyük félre, addig csináljuk meg a ZELLERES SAJTKOSÁRKÁKat!
 
A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
Egy tálba üssük fel a tojást, villával habosítsuk fel, adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot és a darát. Sózzuk, borsozzuk meg, majd szórjuk hozzá az őrölt szerecsendiót is.
Szórjuk meg az apróra vágott zellerrel, majd forgassuk össze az egészet.
Kanalazzuk a masszát egy kisebb méretű szilikon muffinforma mélyedéseibe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »