Nekem mindig van a hűtőben egy kisebb üveg borba áztatott aszalt szilva. Már így magában is nagyon finom tölteléknek, húsokhoz. De ez a belőle készült chutney tényleg extra ízvilággal rendelkezik.
Elkészítése nagyon egyszerű! Mivel ez nem a “hagyományos lekvár”, nyugodtan lehet kevergetni. Sőt, ezáltal lehet beállítani a chutney állagát. Aki szereti a nagyobb gyümölcsdarabokat benne, az ne keverje, de aki selymesebb állagot szeretne, kevergesse sűrűn!
A hozzávalók 3 üveg lekvárhoz elegendőek! A kamra polcain fejre állítva hosszú ideg eltarthatóak. Egy díszes üvegbe téve pedig kitűnő ajándék lehet akár a közelgő karácsonyra is!
HOZZÁVALÓK
10-15 szem vörösborba áztatott aszalt szilva
30 deka barnacukor
1 fej (kb 10 dkg) lilahagyma
1 fahéj(rúd)
1 tk mustármag
1 kk reszelt gyömbér
só
1,5 deci feketeribizli-ecet
0,5 deci almaecet
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: