Chez Sandra

GYORS TÚRÓS ROPOGÓS

A sajtos rúd nagy kedvenc. Ez a versió már többször készült, mert gyors és egyszerű sósság.
 
túrós_ok
 
HOZZÁVALÓK

25 deka tk liszt
15 deka vaj
20 deka túró (vagy faisselle)
1 ek só
1 tojás
10 deka reszelt (ementali) sajt

 

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt 220 C fokra előmelegítjük.
A túrót (faissele-t) villával áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, és a tojás sárgáját. Alaposan összegyúrjuk, majd sütőpapírra tesszük és kb 3mm vastagra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojás fehérjével, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Egy késsel/derelyevágóval/pizzavágóval kb 1 centi széles, és 8-10 centi hosszú csíkokat vágunk belőle.
A forró sütőben aranybarnára sütjük, majd  a tepsiben hagyjuk kihűlni. Mikor már csak langyos, a vágások mentén rudakra tördeljük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Éva says:

    Nagyon guszta! Nagyon jók ezek a fajta sós sütemények amiben túró is van, jó puhák!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!