Chez Sandra

MÉZES-MUSTÁROS MALACSÜLT (glutén-, liszt-, tojásmentes)

Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van. Bár nem mindennapos a konyhámban a sertéshús, de ezt többször is el fogom készíteni. A sertéshús általános ízét nem igazán szeretjük, de ezen egyáltalán nem érződik.
Másik hátránya a sertésnek, hogy eléggé zsíros is. Ha viszont mégis sertést akarunk készíteni, érdemes a szűzpecsenyét vagy a karajt választani, ezek zsírtartalma ugyanis körülbelül annyi, mint a szárnyasoké. A sertéshús vasban és proteinben gazdag, emellett jó B-vitamin forrás is.
Ez a fogás nagyon gyorsan elkészül, a méz és a mustár pedig nagyon harmonikussá teszi.
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
mézes mustáros malacsült
HOZZÁVALÓK

2 sertéskaraj filé
2 ek rozmaringos olívaolaj

egy kis rozmaringág
só, frissen őrölt tarkabors
1 tk dijoni mustár
1 ek méz
fél deci rosé bor
2 ek creme fraiche v. tejföl

ELKÉSZÍTÉS
 
A karaj filéket mossuk meg, töröljük szárazra, majd egy serpenyőbe öntsünk 2 ek rozmaringos olívaolajat. A száraz hússzeleteket tegyük a felforrósított olajba, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát 5-8 perc alatt süssük szép pirosra, majd tegyük félre. A serpenyőbe szórjuk bele a rozmaringleveleket, és öntsük hozzá a rosé bort. Kicsit hagyjuk, hogy elpárologjon az ereje, majd keverjük hozzá a mustárt, a mézet, és a tejfölt. Sűrítsük be, majd kanalazzuk a ruccola salátára helyezett karaj filékre, és azonnal tálaljuk!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. franciakulcs says:

    En is szeretem a mez es mustar hazassagat! 😉

  2. Petra says:

    Ó, ez igen! Chez magnifique! (Francia nyelvtudás nélkül, remélem jól írtam.)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!