TARHONYÁS HÚS

A krumplis tészta és grízes tészta után/ mellett következzen egy újabb menzakaja, a TARHONYÁS HÚS… Sokan szeretik, kevesebben nem, de a nem szeretők között nagy számban vannak, akik “katonai élményből” adódóan nem… Ők ugyanis azt mondják, hogy anno a katonaság alatt sokat ettek belőle, és megutálták. De Én katona nem voltam, menzás igen, és ez azok közé tartozott, amit még a konyhás nénik által készített formában is szerettem. Jó kis csalamádéval az igazi…

HOZZÁVALÓK


25 deka tarhonya (legnagyobb szemű couscous)

20-25 deka marhahús

1 póréhagyma

3-4 ek olívaolaj

só, bors, pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS

A póréhagymát vágjuk apróra majd egy kevés olajon fonnyasszjuk meg. Szórjuk meg pirospaprikával, rakjuk bele a felkockázott marhahúst és öntsük fel vízzel. (Óvatosan, figyelve, hogy ne égjen meg a paprika!!!) Pároljuk puhára a húst, ha szükségesnek látjuk, közben pótoljuk a vizet. 
A tarhonyát  2 ek olívaolajon pirítsuk meg, majd öntsük fel dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk meg, és forrás után alacsony hőmérsékleten fedő alatt főzzük készre 10-12 perc alatt. 
Ha a marhapörkölt is elkészült, (megpuhult a hús), forgassuk össze a tarhonyával. 
MEGJEGYZÉS


Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »