TEJSZÍNES BACONOS TORSADES

Kicsit olyan mint a carbonara, de még sem, mert ez a finomság tejszínnel készül. Érdemes minél alacsonyabb zsírtartalmú tejszínt használni hozzá, mert a vonalaknak nem tesz a legjobbat a zsírdúsabb tejszín. A tésztából is a teljes kiőrlésűt válasszuk hozzá!




HOZZÁVALÓK


20 deka torsades tészta

10 deka szeletelt bacon

3dl főzőtejszin

5 dkg parmesan

3 tojás sárgája

1 ek olívolaj

ELKÉSZÍTÉS


A tésztát a csomagoláson lévő utasítás lapján főzzük meg. 
A szeletelt bacont szalonnát vágjuk nagyon apróra, és egy evőkanál olívaolajon pirítsuk meg. (Ha túl sok zsírt enged, érdemes leönteni róla, hogy ne legyen túl nehéz az étel.)
Öntsük hozzá a tejszínt és a parmesan sajtot.
Ha túl sűrűnek tűnik, egy kevés tejjel higíthatjuk. Tegyük félre (ezalatt megis főtt a tészta, szűrjük le), majd keverjük hozzá a tojások sárgáját. 
Rakjuk vissza a tűzre, és ha felforrt, kavarjuk át rendesen, és öntsük hozzá a kifőtt és leszűrt tésztát. Forgassuk át, és azonnal tálalható.

MEGJEGYZÉS:

Nagyon vigyázzunk a sózással, mert a bacon az lehet hogy alapból eléggé sós. Ha nem, kóstolás után ízlés szerint sózhatjuk.

A tojás sárgája könnyen össze ránthatja a szószt, ezért kell várni vele egy kicsit, és utána sem szabad sokáig főzni mert darabos lesz.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »