A pogácsa recept nem először szerepel már itt a blogban. (gyors pogácsa, egyszerű hajtogatott pogácsa, túrós pogácsa). Időről időre visszatérő vendég. A következő receptet különösen szeretem, mert se sütőpor, se élesztő nem kell hozzá. Szerintem (és akik már kóstolták azok szerint is) egyáltalán nem érezhető az a sokaknak fura íz rajta, ami a teljeskiörlésű liszt okoz(hat). A másik, hogy dobozban viszonylag sokáig eláll (már ha marad belőle…)
A tetejére kent tojást elhagyva a tojásmentes diétákban is fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
30 deka teljes kiőrlésű liszt
30 deka fehér liszt
25 deka vaj
20 deka reszelt sajt
3 teáskanál só
2 deci tej
1 egész tojás (a tetejére)
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a reszelt sajt felével, a vajjal, a tejjel és a sóval gyúrjuk össze. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtsuk, majd kenjük meg a felvert tojással, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
Kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakva 15-18 perc alatt készre sütjük.
Kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakva 15-18 perc alatt készre sütjük.
MEGJEGYZÉS
A második adagnak kevesebb kell mint az elsőnek, mert a sütő már forróbb akkor.
Még sosem próbáltam így ,de biztos hogy finom, mert guszta 😉