Chez Sandra

ROZMARINGOS BÁRÁNYKARAJ RÉPÁS-SPÁRGÁS MOUSSE-SZAL

 
HOZZÁVALÓK
 
Bárányhoz:

2 szelet báránykaraj
2-3 ek fokhagymás olíva olaj
5-6 egész szem tarka bors
3-4 rozmaring ág

Salottás vinaigrette-hez:
 
1 közepes fej salotta
1 ek málnás borecet
3 ek. olívaolaj
1 kk dijoni mustár
egy cipet só
frissen őrölt bors
 
spárga-sárgarépa mousse-hoz:

150 gramm sárgarépa
150 gramm spárga
1 tojás
12,5 cl tejszín
só,bors, egy késhegynyi őrölt szerecsendió
vaj

ruccola saláta (salade de roquette), 
paradicsom
snidling
 
ELŐKÉSZÍTÉS
 
Egy zárható dobozba tegyük be a bárányszeleteket, öntsük rá a fokhagymás olívaolajat, szórjuk meg az egész tarka borsszemekkel. Alaposan forgassuk át, hogy mindenhol egyaránt érje az olaj, majd tegyük rá a rozmaringágakat. Lefedve felhasználásig hűtőben tárolhatjuk.
 
 
 
 
ELKÉSZÍTÉS
 
SALOTTÁS VINAIGRETTE:
 
  1. Tegyük tálkába a hozzávalókat (a salotta hagyma nélkül), és egy villa segítségével homogenizáljuk (olyan mozdulatokkal, mintha a tojást vernénk fel). 
  2. Majd adjuk hozzá az apróra vágott salotta hagymát.
 
SPÁRGA-SÁRGARÉPA MOUSSE:
 
  1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  2. A spárgát és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és lobogó sós vízben (külön-külön) megfőzzük. 
  3. Egy tálba összekeverjük a tojást és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót.
  4. Ha megfőtt a spárga és a sárgarépa, leszűrjük és egy-egy magasabb falú edénybe tesszük. Rákanalazzuk a tojásos masszát elosztva a mennyiséget a két tál között, és botmixerrel pürésítjük.
  5. Vajjal kenjünk ki 2 kisebb tálkát, és kanalazzuk bele először a sárgarépás pürét, majd a spárgásat is rá. A másik formánál ugyanígy.
  6. Vízfürdőbe téve 180 fokon 20-25 percig süssük (tűpróba). 
  7. A kész mousset óvatosan körülvágva tányérre borítjuk (ha kellőképpen megsült, egybe kell kijönnie a formából!)  
BÁRÁNYSZELETEK ELKÉSZÍTÉSE:
Egy forró serpenyőbe tesszük a bárányszeleteket, és mindkét oldalát szép barnára sütjük. Amikor megfordítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és a bárányhússal együtt sütjük. 
 
 
TÁLALÁS
 
Tálaláskor a ruccola ágyra kanalazunk egy-egy evőkanál  vinaigrette szószt, majd rátesszük a bárányszeleteket és a rozmaringágakat. Mellétesszük a mousse-t és snidlinggel díszítjük.  

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. csipike says:

    Ez a mousse finom lehet, le is mentettem, ki kell próbálnom 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!