MASCARPONE TORTA FORRÓ TÁRKONYOS NEKTARINSZÓSSZAL (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Könnyű, túrótorta forró tárkonyos nektarinszósszal. Azt hiszem nem is kell erről több szót ejteni, el kell készíteni!
 
Glutén, és lisztmentes diétákban fogyasztható!
 
 
 
 
HOZZÁVALÓK

TORTAhoz:

12,5 cl kukoricadara

250 ml tej

2 ek barnacukor c. 3 ek eritritol

1 tojás

250 gr mascarpone

1 ek vaníliakivonat

1 kk fahéj

NEKTARINSZÓSZhoz:

2 nectarin

1 ek vaníliáscukor

13-15 tárkonylevélke

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A sütőt kapcsoljuk be 210 C fokra.
Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, és a kukoricadarával együtt forraljuk fel. Közepes lángon sűrűn kevergetve egy sűrű péppé főzzük. Félretesszük.
Egy tálba a tojást és a barna cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponet, a vaníliakivonatot és a fahéjat. 
Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricás pépet.  
Egy szilikonformába kanalazzuk a tésztát, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
 
A NEKTARINSZÓSZhoz:
A nektarinokat felkockázzuk, és 2 ek vízzel feltesszük főni. Megrottyanjuk, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tárkonyleveleket. Amikor már összeáll szósznak, félretesszük.
 
TÁLALÁS

A tortacikkelyek tetejére kanalazzuk a forró nektarinszószt és már rögtön tálaljuk.

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »