MASCARPONE TORTA FORRÓ TÁRKONYOS NEKTARINSZÓSSZAL (GLUTÉN-, LISZTMENTES)
Könnyű, túrótorta forró tárkonyos nektarinszósszal. Azt hiszem nem is kell erről több szót ejteni, el kell készíteni!
Glutén, és lisztmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
TORTAhoz:
12,5 cl kukoricadara
250 ml tej
2 ek barnacukor c. 3 ek eritritol
1 tojás
250 gr mascarpone
1 ek vaníliakivonat
1 kk fahéj
NEKTARINSZÓSZhoz:
2 nectarin
1 ek vaníliáscukor
13-15 tárkonylevélke
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt kapcsoljuk be 210 C fokra.
Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, és a kukoricadarával együtt forraljuk fel. Közepes lángon sűrűn kevergetve egy sűrű péppé főzzük. Félretesszük.
Egy tálba a tojást és a barna cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponet, a vaníliakivonatot és a fahéjat.
Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricás pépet.
Egy szilikonformába kanalazzuk a tésztát, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
A NEKTARINSZÓSZhoz:
A nektarinokat felkockázzuk, és 2 ek vízzel feltesszük főni. Megrottyanjuk, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tárkonyleveleket. Amikor már összeáll szósznak, félretesszük.
TÁLALÁS
A tortacikkelyek tetejére kanalazzuk a forró nektarinszószt és már rögtön tálaljuk.