Könnyű, túrótorta forró tárkonyos nektarinszósszal. Azt hiszem nem is kell erről több szót ejteni, el kell készíteni!
Glutén, és lisztmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
TORTAhoz:
12,5 cl kukoricadara
250 ml tej
2 ek barnacukor c. 3 ek eritritol
1 tojás
250 gr mascarpone
1 ek vaníliakivonat
1 kk fahéj
NEKTARINSZÓSZhoz:
2 nectarin
1 ek vaníliáscukor
13-15 tárkonylevélke
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt kapcsoljuk be 210 C fokra.
Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, és a kukoricadarával együtt forraljuk fel. Közepes lángon sűrűn kevergetve egy sűrű péppé főzzük. Félretesszük.
Egy tálba a tojást és a barna cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponet, a vaníliakivonatot és a fahéjat.
Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricás pépet.
Egy szilikonformába kanalazzuk a tésztát, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
A NEKTARINSZÓSZhoz:
A nektarinokat felkockázzuk, és 2 ek vízzel feltesszük főni. Megrottyanjuk, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tárkonyleveleket. Amikor már összeáll szósznak, félretesszük.
TÁLALÁS
A tortacikkelyek tetejére kanalazzuk a forró nektarinszószt és már rögtön tálaljuk.
Istenien jól néz ki!Kérlrk nézz be hozzám, egy díjjal szeretnélek megajándékozni!
Meglepetés! Díjat hoztam! Nézz be hozzám! :)))
Megkérlek nézzél be hozzám, van számodra egy meglepetésem!
Igen finom édesség, nagyon guszta!
Nagyon csábító! Csak olyan kis adagnak tűnik! Nem kéne kétszer ennyi hozzávalóból csinálni?
Na ez mindenképp nagyon ott van!!!
és az íze… nah AZ…
Jesszus…Te jó ég…az a nektarinszóóóósz….huhha de jól néz ki…na és az elnevezés…:)) Odavaaaagyok!!