Chez Sandra

MASCARPONE TORTA FORRÓ TÁRKONYOS NEKTARINSZÓSSZAL (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Könnyű, túrótorta forró tárkonyos nektarinszósszal. Azt hiszem nem is kell erről több szót ejteni, el kell készíteni!
 
Glutén, és lisztmentes diétákban fogyasztható!
 
 
 
 
HOZZÁVALÓK

TORTAhoz:
12,5 cl kukoricadara
250 ml tej
2 ek barnacukor c. 3 ek eritritol
1 tojás
250 gr mascarpone
1 ek vaníliakivonat
1 kk fahéj

NEKTARINSZÓSZhoz:
2 nectarin
1 ek vaníliáscukor
13-15 tárkonylevélke

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A sütőt kapcsoljuk be 210 C fokra.
Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, és a kukoricadarával együtt forraljuk fel. Közepes lángon sűrűn kevergetve egy sűrű péppé főzzük. Félretesszük.
Egy tálba a tojást és a barna cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponet, a vaníliakivonatot és a fahéjat. 
Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricás pépet.  
Egy szilikonformába kanalazzuk a tésztát, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
 
A NEKTARINSZÓSZhoz:
A nektarinokat felkockázzuk, és 2 ek vízzel feltesszük főni. Megrottyanjuk, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tárkonyleveleket. Amikor már összeáll szósznak, félretesszük.
 
TÁLALÁS

A tortacikkelyek tetejére kanalazzuk a forró nektarinszószt és már rögtön tálaljuk.

 

cs_fb

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Marika says:

    Istenien jól néz ki!Kérlrk nézz be hozzám, egy díjjal szeretnélek megajándékozni!

  2. Meglepetés! Díjat hoztam! Nézz be hozzám! :)))

  3. Éva says:

    Megkérlek nézzél be hozzám, van számodra egy meglepetésem!

  4. Éva says:

    Igen finom édesség, nagyon guszta!

  5. marisz57 says:

    Nagyon csábító! Csak olyan kis adagnak tűnik! Nem kéne kétszer ennyi hozzávalóból csinálni?

  6. mozzarelli says:

    Jesszus…Te jó ég…az a nektarinszóóóósz….huhha de jól néz ki…na és az elnevezés…:)) Odavaaaagyok!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!