Chez Sandra

FÜRJ SÜLT

Fürj. Első hallásra azt mondanánk, hogy de hát az egy pici madár, olyan kis csontos, alig van rajta hús. Pedig… És ízre nem is akármilyen finom!
Egy időben többször is sikerült fürjhöz jutni, az utóbbi időkben viszont valahogy kikerült a repertoárunkból. Hiba volt…

HOZZÁVALÓK

2 fürj
2+1 ek olívaolaj
1 citrom leve
1 tk méz
só, bors,
1 kisebb marék menta
2 szál rozmaring
4 db közepes burgonya
1 doboz natur joghurt / 4 ek creme fraiche
só,
snidling
ELKÉSZÍTÉS
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A burgonyát megmossuk, és sós hideg vízben feltesszük főni. 
  3. A fürjeket (ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy meg vannak már fosztva a fejüktől levágjuk), megmossuk, szárazra töröljük.
  4. Egy tálkába 2 ek olívaolajat teszünk, hozzáfacsarjuk a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és egy villa segítségével homogenizáljuk (olyan mozdulatokkal mintha a tojást vernénk fel). Hozzákeverjük az apróbbra vágott mentát.
  5. A fürjeket egy hőálló tálba tesszük, és a hasüregükbe rakunk egy-egy rozmaringágat, és egy keveset a mentás szószból. A maradékot pedig a fürjek tetejére kanalazzuk.
  6. Ezalatt a burgonya is megfő. Megpucoljuk, felkarikázzuk és egy másik hőálló tálba tesszük a karikákat. Rálocsolunk egy evőkanálnyi olívaolajat, és a fürjes tállal együtt a sütőbe tesszük.
  7. Kb 25-30 perc alatt készre sütjük, majd tálaljuk.
  8. Ezalatt elkészítjük a szószt: egy tálba tesszük a joghurtot/creme fraichet, a sót, és az apróra vágott snidlinget. Alaposan összeforgatjuk, majd a fürj mellé tett burgonyára kanalazva tálaljuk. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hú, jókor érkezett a választ, épp most kezdem kenegetni öket! Mindenképpen írok, milyen lett az eredmény!

  2. Sandra G. says:

    jujj most látta ma kérdést csak… remélem még időben vagyok. Én a mentás szószba teszem, de ugyanúgy el tudom képzelni rácsurgatva is.Mesélj majd hogy sikerült!!!!

  3. Sandra! Ma van a fürj-project és 1 kérdésem lenne a recivel kapcsolatban: a mézet a mentás szószba kell belekeverni, vagy azzal csak a végén megkenegetni a madárkát?

  4. Sandra G. says:

    Makka, férj sült 😉 jajj ez nagyon jó!!!!Csipike, kicsit valóban arra hajaz, de nem teljesen. Galambot még nem ettem. azt hiszem pótolni kell!

  5. Makka says:

    A nagyszerű kép ellenére is férj sültnek olvastam a címet.:-D És annak ellenére is, hogy fürjet már ettem férjjel ellentétben.Nagyon finom madár.:-)(Mostanában galamblelőhelyet keresnék viszont.)

  6. csipike says:

    Ez nagyon jól néz ki ;-)! Még én sem ettem, gondolom hasonló a zsenge pipihez, vagy nem? Mindenesetre guszta, szívesen befizetnék hozzád menüre 😉

  7. Márta says:

    Fürjhöz nem volt még szerencsém, finom lehet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!