PILLANGÓ TORTA – RÉPA TORTA

Kicsi lányom születésnapjára készült ez a répatorta pillangós kinézetben 🙂

HOZZÁVALÓK

TORTA

250 gr sárgarépa (én 300)

220 gr liszt (én tk)

100 gr barna cukor (én cassonade)

125 gr natur joghurt

2 tojás

1 citrom reszelt héja plusz leve

1 teáskanál sütőpor

CUKORMÁZ

ELKÉSZÍTÉS


  1. A tojásokat felütjük, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, és a liszttel elkevert sütőport is.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a habbá vert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat és citromlevet.
  4. Határozott mozdulatokkal alulról felfelé egy spatula segítségével összeforgatjuk. 
  5. Egy tortaformát kikenünk olívaolajjal, és egy evőkanál liszttel kilisztezzük, majd a masszát beleöntjük, és 200 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. (TŰPRÓBA!)

A cukormáz: a gasztroemigransok blogban látottak szerint készült.
A kihűlt és a formából kivett kerek tortát magunk elé tesszük, és mintha egy óra lenne, 3-6-9-12 óránál bevágjuk egyforma hosszan.a belső pontok között szintén elvágjuk, így középen egy egyenlő oldalú négyzetet kell kapjunk, ez lesz a pillangó teste.
A darabokat az elkészült cukormázzal beborítjuk, és tálcára helyezzük:
középre a kis négyzetet, majd a “két-két felet” kifordítva szintén mellé.
A pillangó szarva fekete gumicukor.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »