Chez Sandra

MINDENMENTES hamis brassói májjal és borsóval (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

A minap csengettek. Egy fiatalabb férfi állt ott, aki bizony árus volt, járta kis teherautóval a házakat, és árulta a terményeiket: alma, burgonya, paradicsom stb….
Először csak azt mérik fel, hogy van-e igény, aztán ha van, visszajönnek.
És mi van akkor ha a visszatért árust “a Férj” fogadja? Na mi van? 16 kiló tengerparti homokban “érlelt” burgonya és sok-sok alma.
 
Nagyon finom ez a burgonya. Hatalmas nagyok, de olyan íze van… Nem nagyon keményítős, viszont sárga és édeskés ízű.
 

Mindenmentes (glutén-, liszt-, tej-, tojás, hozzáadott cukormentes)!

 
 
Sütőben sült burgonyaként pedig valami “finomenális” …
 
Most pedig hamis brassóiként készült, májjal és zöldborsóval.
 
Glutén-, liszt-, tej-, tojás, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!
 
 
HOZZÁVALÓK
 
2-3 burgonya
1 ek olívolaj
2 ek fokhagymás olívaolaj
10 deka máj
10 deka zöldborsó
só, bors
 
ELKÉSZÍTÉS
 
  1. Elkészítjük a sütőben sült burgonyát (felkockázott burgonyából.)
  2. Egy edénybe vizet teszünk, és megfőzzük a zöldborsót. Pár perc alatt elkészül, majd leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, majd a fokhagymás olívaolajon megpároljuk a megtisztított és feldarabolt májjal együtt.
  4. Rácsavarunk egy-két adag tarka borsot, majd amikor már a máj is megsült, hozzáadjuk a zöldborsót és a sütőben megsült burgonyát, és alaposan összeforgatjuk.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még, és egyből tálaljuk.
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!