TÚRÓKRÉMEK – FAISSELLEKRÉMEK

Itt kint Franciaországban mint már többször is írtam, sajnos nem lehet túrót kapni. Így vagy itthon készítek túrót, vagy egy Faisselle nevűt veszek. Ez kicsit olyan, mintha átmenet lenne a túró és a kefír között.
Kis szűrővel árulják, ha rendesen lecsöpögtetjük, és megfelelő módon (szitával és pelenkákkal pl) leszárítjuk, nagyon hasonló dolgot kapunk a túróval.
Viszont egy kenyérkencéhez nem kell túlságosan kiszárítani, hiszen az úgyis úgy finom, ha krémes.
A glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

500 gramm faisselle (lecsöpögtetve) v 200 gramm túró és 2-3 ek natur joghurt



frissen őrölt tarka bors

egy marék metélőhagyma

1 tk. őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS 

A faissellt lecsöpögtetjük (vagy a túrót elkeverjük a natur johurttal), majd elfelezzük. Egyik tálba adunk hozzá sót, apróra vágott metélő hagymát, frissen őrölt tarka borsot. Alaposan összekeverjük.
A másik tálba a faissellebe teszünk egy teáskanál őrölt pirospaprikát, sót, és őrölt tarka borsot. Összekeverjük, majd mindkét tálat lefedve hűtőbe tesszük fogyasztásig (pár órás hűtőzés kimondottan jót tesz az ízek összeérésének ) 

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »