HOZZÁVALÓK
10 deka narancsos étcsokoládé
12 deka vaj/margarin
3 tojás
10 deka barna cukor
10 deka durvára vágott dió
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1/2 kk őrölt fahéj
1/4 kk őrölt kardamon
1 evőkanál vaníliaaroma
1 evőkanál narancsvirág kivonat (elhagyható!)
5 deka teljeskiörlésű liszt
só
kicsi vaj a forma kikenéséhez
10 deka narancslekvár
5 deka tortabevonó étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
Egy lefedhető tálba tesszük a narancsos csokoládét felkockázva. Hozzáadjuk a vajat, és lefedve tegyük be a mikrohullámúba másfél percre. (vagy gőzfürdőben).
Kivesszük, félrerakjuk és hagyjuk langyosra kihűlni.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A vajat és a barna cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával és az olvasztott csokoládéval. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a narancsvirág kivontatot.
Egy másik edényben összekeverjük a fűszereket, a lisztet és a vágott diót. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk a csokoládés masszába.
Egy kisebb tortaformát (lehet tepsi is ha nem tortát sütünk) kivajazunk és beleöntjük a masszát. Elsimítjuk és 160C fokon kb. 25 perc alatt megsütöm (tűpróba!).
A narancslekvárt szitán áttörjük, vagy turmixoljuk, majd azonnal a sütőből kivett forró tésztára öntjük. Jól megszurkáljuk villával a süteményt, hogy minél jobban magába szívja a narancslekvárt.
A tortabevonót is a tetejére simítjuk, ha már a lekvárt kicsit beszívta (1-2 perc).
Hívős helyre rakjuk, hogy megdermedhessen a tetején a csokoládé.
Ha kihűlt, már szeletelhető is.
Imádom az ilyet!:)