HOZZÁVALÓK
1 kiló burgonya
100 ml tej
3 ek creme fraiche
40 gr vaj
1 egész tojás
só, bors
1 kk őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
- A burgonyát megmossuk, fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, felforraljuk, majd kislángon puhára főzzük.
- A levét leöntjük, lehúzogatjuk a héját, és egy másik tálba áttéve a megfőtt krumplit még forrón krumpli törővel simára törjük.
- Hozzáöntjük a felforrósított tejet, beletesszük a vajat, a creme fraichet, az egész tojást (nyersen), és selymesre keverjük.
- Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót.
- Akkor jó, ha az állaga lágy, de nem folyós.
MEGJEGYZÉS
Ha nincs otthon creme fraiche, tejföllel, vagy tejföl-tejszín keverékével is pótolható (bár nem teljesen lesz ugyanaz az ízhatás..)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: