Chez Sandra

LA PURÉE MAISON – HÁZI KRUMPLIPÜRÉ

HOZZÁVALÓK
1 kiló burgonya
100 ml tej
3 ek creme fraiche
40 gr vaj
1 egész tojás
só, bors
1 kk őrölt szerecsendió 
ELKÉSZÍTÉS 
  1. A burgonyát megmossuk, fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, felforraljuk, majd kislángon puhára főzzük. 
  2. A levét leöntjük, lehúzogatjuk a héját, és egy másik tálba áttéve a megfőtt krumplit még forrón krumpli törővel simára törjük. 
  3. Hozzáöntjük a felforrósított tejet, beletesszük a vajat, a creme fraichet, az egész tojást (nyersen), és selymesre keverjük. 
  4. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót. 
  5. Akkor jó, ha az állaga lágy, de nem folyós.


MEGJEGYZÉS
Ha nincs otthon creme fraiche, tejföllel, vagy tejföl-tejszín keverékével is pótolható (bár nem teljesen lesz ugyanaz az ízhatás..) 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!