SÜLT ZSEMLE
HOZZÁVALÓK
kb.: 10 száraz zsemle
2 hagyma (1 póréhagyma)
1 liter tej
6 tojás
10 dkg teljeskiörlésű liszt
1 ek só
2 kk bors (fehér)
egy csokor petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
A zsemlét azonos nagyságú kockákra vágjuk.
A póréhagymát felaprítjuk és pár kanál (4-5) olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a kockákra tesszük. A tojást és a tejet elkeverjük, és szintén megy a zsemlekockákra. A petrezselymet felaprítjuk és azt is hozzáadjuk. Az egészet állni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet.
Egy hőálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a masszát, és alaposan nyomkodjuk bele.
35-40 perc alatt összesütjük.
TÁLALÁS
Akár magában is ehetjük tejföllel/joghurttal nyakon öntve, de kiváló körete lehet egy vadasnak is.