SÜLT ZSEMLE

HOZZÁVALÓK

kb.: 10 száraz zsemle

2 hagyma (1 póréhagyma)

1 liter tej

6 tojás

10 dkg teljeskiörlésű liszt

1 ek só

2 kk bors (fehér)

egy csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
A zsemlét azonos nagyságú kockákra vágjuk. 
A póréhagymát felaprítjuk és pár kanál (4-5) olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a kockákra tesszük. A tojást és a tejet elkeverjük, és szintén megy a zsemlekockákra. A petrezselymet felaprítjuk és azt is hozzáadjuk. Az egészet állni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet.
Egy hőálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a masszát, és alaposan nyomkodjuk bele. 
35-40 perc alatt összesütjük.
TÁLALÁS


Akár magában is ehetjük tejföllel/joghurttal nyakon öntve, de kiváló körete lehet egy vadasnak is.  

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »