EPRES MENTÁS MASCARPONE TORTÁCSKÁK

HOZZÁVALÓK
A TÉSZTÁHOZ

1 egész tojás

20 deka porcukor

6 deka RAMA

30 deka teljeskiőrlésű liszt

2 deci tej

1 sütőpor

3 evőkanál méz

A KRÉMHEZ

250 gramm mascarpone

10-12 mentalevél

10 deka eper

1 ek vaníliaaroma

2 csapott ek. barna cukor

1 evőkanálnyi zöld citrom leve

ELKÉSZÍTÉS
  1. A sütőt bekapcsoljuk 200Cfokra.
  2. A tojást a porcukorral és a RAMAval kikeverjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadagoljuk a 2 deci tejet és a tojásos masszát. 
  3. Jól elkeverjük, és kb 3 evőkanálnyi mézet csurgatunk bele.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kb 20-25 perc alatt megsütjük (TŰPRÓBA!!!)
  5. A tésztát félretesszük hűlni, addig elkészítjük az epres krémet: egy magasabb tálba tesszük az eperszemeket a mentalevelekkel, és botmixerrel pürésítjük.
  6. Hozzákeverjük a mascarponet, a vaníliaaromát, a barna cukrot és zöld citrom levét, és alaposan összeforgatjuk.
  7. A kihűlt tésztát nagyobb szaggatóval kiszúrjuk, majd a tortácskákat félbe/háromba vágjuk (ki hogy szereti), és megkenjük az epres krémmel.
  8. A tetejére is krémet kenünk, és egy eperszemmel díszítjük.
MEGJEGYZÉS

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »