HOZZÁVALÓK
4 tojás
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5 zacskó sütőpor
1 dl olívaolaj
2 evőkanál olvasztott vaj
2,5 dl rose bor
10 dkg aprított füstölt sonka
10 dkg aprított marinált paprika apróra vágva
10 dkg reszelt gruyére sajt
só, frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Egy nagy edényben kikeverjük fehéredésig a tojásokat, míg ki nem fehérednek.
- Keverés közben adjuk hozzájuk a lisztet, a sütőport, az olajat, a vajat és a bort, majd dagasszuk kicsit hólyagosra.
- Hozzáadjuk az aprított sajtot, sonkát és olívabogyót, majd a tésztát egy kivajazott kenyérformába öntjük, vagy más, magas oldalú formába.
- Kb. 50 percig süssük, míg szépen meg nem emelkedik és aranybarna nem lesz.
TÁLALÁS
Szeletekben, vagy szendvicsként is tálalható, ha megmarad, le is fagyasztható.
MEGJEGYZÉS
- Ez a sós sütemény gazdag, finom íze miatt előételként, vagy akár komplett vacsorakánt is megállja a helyét egy pohár finom roséval.
- Készítéskor, teljesen normális ha a nyers tészta állaga ragadós, nyúlós!
Szívesen megkóstolnám