PARADICSOMLEVES BAZSALIKOMOS HABBAL (glutén-, liszt-, fehér cukormentes )

Könnyű paradicsomleves bazsalikomos fehérjehabbal.

A receptben szereplő creme fraiche helyettesíthető tejföllel, vagy sűrű natúr joghurttal is. De diéta esetén el is hagyható belőle!
 
 
HOZZÁVALÓK

PARADICSOMLEVESHEZ:

500 ml paradicsomlé

egy kisebb póréhagyma fehér részének kb a fele

3 ek eritritol v. 2 ek barna cukor

1 ek creme fraiche (elhagyható)

1-1,25 liter víz

só, bors

BAZSALIKOMOS HABHOZ:

2 tojás fehérje

egy bő marék bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS
 

PARADICSOMLEVES:

  1. Egy edénybe olívaolajat öntünk, rátesszük az apróra vágott póréhagymát és megpároljuk.
  2. Felöntjük a paradicsomlével, hagyjuk nyugodtan felforrni.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot és felöntjük vízzel.
  4. Pár percig még hagyjuk főni (addig amíg elkészítjük a bazsalikomos habot), majd lezárjuk és tálaljuk.
BAZSALIKOMOS HAB:
  1. Egy edénybe feltesszük a főzővizet. Ha felforrt, sózzuk.
  2. Tegyük egy tálba a szétválasztott tojások fehérjéjét, és egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy másik tálba kerül a megmosott bazsalikom és szétmixeljük.
  3. Óvatosan összeforgatjuk a habot és a bazsalikomot és evőkanál segítségével a főzővízbe “szaggatjuk”.
  4. Mindkét oldalát megfőzzük a párnácskáknak, majd leszűrjük.
TÁLALÁS
A mélytányérokba/tálkákba merjünk ki a levesből, majd tegyük rá a bazsalikomos habokat.
 
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »