PARADICSOMLEVES BAZSALIKOMOS HABBAL (glutén-, liszt-, fehér cukormentes )
Könnyű paradicsomleves bazsalikomos fehérjehabbal.
A receptben szereplő creme fraiche helyettesíthető tejföllel, vagy sűrű natúr joghurttal is. De diéta esetén el is hagyható belőle!
HOZZÁVALÓK
PARADICSOMLEVESHEZ:
500 ml paradicsomlé
egy kisebb póréhagyma fehér részének kb a fele
3 ek eritritol v. 2 ek barna cukor
1 ek creme fraiche (elhagyható)
1-1,25 liter víz
só, bors
BAZSALIKOMOS HABHOZ:
2 tojás fehérje
egy bő marék bazsalikom
só
ELKÉSZÍTÉS
PARADICSOMLEVES:
- Egy edénybe olívaolajat öntünk, rátesszük az apróra vágott póréhagymát és megpároljuk.
- Felöntjük a paradicsomlével, hagyjuk nyugodtan felforrni.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot és felöntjük vízzel.
- Pár percig még hagyjuk főni (addig amíg elkészítjük a bazsalikomos habot), majd lezárjuk és tálaljuk.
BAZSALIKOMOS HAB:
- Egy edénybe feltesszük a főzővizet. Ha felforrt, sózzuk.
- Tegyük egy tálba a szétválasztott tojások fehérjéjét, és egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy másik tálba kerül a megmosott bazsalikom és szétmixeljük.
- Óvatosan összeforgatjuk a habot és a bazsalikomot és evőkanál segítségével a főzővízbe “szaggatjuk”.
- Mindkét oldalát megfőzzük a párnácskáknak, majd leszűrjük.
TÁLALÁS
A mélytányérokba/tálkákba merjünk ki a levesből, majd tegyük rá a bazsalikomos habokat.
Ezek is érdekelhetnek:
-
Lisztmentes csokoládétorta málnás habbal (GLUTÉN-, LISZT-, FEHÉR CUKORMENTES)
-
Soupe de mâche – Madársaláta leves (glutén-, liszt-, tojás-, hús-, fehér cukormentes)
-
SAJTOS CSIRKEGOLYÓK PADLIZSÁNOS MÁRTOGATÓVAL (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
-
BURGONYAKRÉMLEVES (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes)