Chez Sandra

PARADICSOMLEVES BAZSALIKOMOS HABBAL (glutén-, liszt-, fehér cukormentes )

Könnyű paradicsomleves bazsalikomos fehérjehabbal.
A receptben szereplő creme fraiche helyettesíthető tejföllel, vagy sűrű natúr joghurttal is. De diéta esetén el is hagyható belőle!

 
 
HOZZÁVALÓK

PARADICSOMLEVESHEZ:

500 ml paradicsomlé
egy kisebb póréhagyma fehér részének kb a fele
3 ek eritritol v. 2 ek barna cukor
1 ek creme fraiche (elhagyható)
1-1,25 liter víz
só, bors

BAZSALIKOMOS HABHOZ:

2 tojás fehérje
egy bő marék bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS
 

PARADICSOMLEVES:

  1. Egy edénybe olívaolajat öntünk, rátesszük az apróra vágott póréhagymát és megpároljuk.
  2. Felöntjük a paradicsomlével, hagyjuk nyugodtan felforrni.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot és felöntjük vízzel.
  4. Pár percig még hagyjuk főni (addig amíg elkészítjük a bazsalikomos habot), majd lezárjuk és tálaljuk.
BAZSALIKOMOS HAB:
  1. Egy edénybe feltesszük a főzővizet. Ha felforrt, sózzuk.
  2. Tegyük egy tálba a szétválasztott tojások fehérjéjét, és egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy másik tálba kerül a megmosott bazsalikom és szétmixeljük.
  3. Óvatosan összeforgatjuk a habot és a bazsalikomot és evőkanál segítségével a főzővízbe “szaggatjuk”.
  4. Mindkét oldalát megfőzzük a párnácskáknak, majd leszűrjük.
TÁLALÁS
A mélytányérokba/tálkákba merjünk ki a levesből, majd tegyük rá a bazsalikomos habokat.
 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Kedves Gasztroblogger!A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a http://www.mitegyenababa.hu, és a http://www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

  2. Citromhab says:

    Azt hiszem, ezt a levest nagyon tudnám szeretni:-)

  3. Sandra G. says:

    késes mixerrel szétdarabolom, és utána kiveszem a késeket belőle, és abban keverem össze, így minden apró kis darabka könnyebben belekerül a habba.örülök, hogy tetszik 🙂

  4. Alexandra says:

    Micsoda jó ötlet!A bazsalikom szétmixelésén mit értesz? Tovább vered a habot csak együtt a bazsalikommal?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!