HOZZÁVALÓK
30 deka búzadara
3 tojás
4,5 deci tej
5-10 deka mazsola
10 deka vaj
10 deka barnacukor
só
porcukor, lekvár
ELKÉSZÍTÉS
A barnacukor felé keverjük el a langyos tejjel, és adjunk hozzá egy kis sót, majd a beáztatom mazsolát, és a búzadarát is. A tojások sárgáit elkeverjük a maradék cukorral, a fehérjékből pedig kemény habot verünk.
Amikor a búzadara már megduzzadt – vagyis felszívta a tejet – hozzákeverjük a tojássárgáját és a habot is.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és beleöntjük a masszát:
Egy lapáttal folyamatosan kevergetjük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
A még forró császármorzsát porcukorral meghintve, lekvárral esetleg gyümölcsszörppel is tálalhatjuk.
- Ízlés szerint adhatunk hozzá szárított gyümölcsöket is.
STORY, TÖRTÉNET
Nagy-nagy családi kedvencünk. Mindig nagymamám csinált nekünk. Emlékszem, egy világosbarna zománcozott lábosban csinálta, és mindenki oda volt érte. Finom baracklekvárral kaptuk mindig, amit szintén Ő tett el.
Én csak annyit variáltam az Ő receptjén, hogy az általa használt zsírt becseréltem vajra, és a világosbarna zománcozott lábos helyett egy nagyobb teflon serpenyőben csinálom. De hallottam már olyat is, hogy sütőben sütik meg a masszát, és amikor már majdnem kész szedik szét kisebb-nagyobb morzsákra.
Amúgy lehet bizarr, de Én élvezem ahogy a ragadós masszából aranyszínű morzsák lesznek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: