RÖSZTI KORONGOK





HOZZÁVALÓK

500 gramm krumpli

1 póréhagyma

1 evőkanál vaj

só, bors

2-3 evőkanál tk. liszt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A krumplit megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. 
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. 
  3. A kihűlt krumplit nagyobb lyukú burgonyareszelőn, tálba lereszeljük. Apróra vágjuk a póréhagymát, és a krumplihoz adjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. 
  5. Egy lisztezett deszkára tesszük, a tetejét is megszórjuk liszttel, és kb ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb szaggatóval korongokat szúrunk ki, és egy nagy serpenyőben a felforrósított vaj felét megolvasztjuk, és a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 
  6. Közepes hőmérsékleten, időnként megfordítva kb. 10-12 percig sütjük. 
  7. Madársalátával és metélőhagymával elkevert creme fraiche-vel nyakonöntve tálalom.
MEGJEGYZÉS
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »