Chez Sandra

CSIRKERAGU LEVES

HOZZÁVALÓK

1 közepes csirkemellfilé
negyed póréhagyma
2-3 közepes sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fehérrépa
10-15 deka mirelit zöldborsó
2-3 kisebb fej gomba
2 liter zöldségalaplé (v. 1,5 marhahúsleveskockából készített lé)
frissen őrölt tarka bors
2-3 evőkanál szárított petrezselyem
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál nyírfa v. barna cukor
olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a húst felkockázzuk. A póréhagymát felaprózzuk és a hússal együtt pár evőkanál olíva olajon a hús fehéredéséig pároljuk.
  2. Ezalatt a zöldborsót sós vízben pár perc alatt megfőzzük, majd hideg vízben félrerakjuk.
  3. A sárga és fehérrépákat a gombákkal és a fokhagymával együtt vékonyan felszeleteljük, majd a húshoz adjuk.
  4. Felöntjük kb 2 liter zöldségalaplével, a cukrot, a szerecsendiót majd borsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel.
  5. Ha a hús és a zöldségek is megfőttek hozzáadjuk a zöldborsót, egyet-kettőt hagyjuk rottyanni majd lezárjuk.
MEGJEGYZÉS

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!