Hozzávalók:
– 1 kg burgonya
– 4 evőkanál olívaolaj
– 2 cikk fokhagyma,
– friss kakukkfű
– 4×150 g lazacfilé
– 1 citrom finomra reszelt héja és leve
– 1 evőkanál kapribogyó, leszűrve
– 400 g koktél paradicsom
– 200 ml száraz fehérbor vagy húsleves
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200ºC-ra. A burgonyát megpucolom vastagabb karikákra vágom és hideg sós vízbe téve felforralom, majd (a forrástól számítva) 4 percig főzöm, majd leszűröm.
Egy nagy hőálló edényt megkenek egy evőkanál olajjal, majd rárakom a burgonyát, a szeletekre vágott fokhagymát és a kakukkfüvet. Sózom, borsozom, majd megspriccelem a megmaradt olívaolajjal és 20 percre sütőbe rakom.
Közben a lazacfilék mindkét oldalát megsütöm egy teflon serpenyőben. A halszeleteket a burgonyára teszem, megszórom citromhéjjal és meglocsolom a citrom levével. Rászórom a kapribogyókat és a paradicsomszeleteket és ráöntöm a fehérbort vagy a húslevest.
Visszarakom a sütőbe és 15 percig sütöm. Ha a hal átsült, és a burgonya is megpuhult tálalom.
Tyű, de jól néz ki ez a lazac. Én is nagyon szeretem a lazacot:)Nézz be hozzám, kérlek:http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/04/husveti-nyuszi-hozta-dij.html