Paradicsomos mozzarellás rúd (gluténmentes)

 A PROVENCE-I RÚD sikerén felbuzdulva elkészült egy napsütötte toscan versio is…
Paradicsom, mozzarella … már rossz nem lehet. Ha pedig mégy egy kis provence-i fűszert is bevetünk… Nekem már az első két hozzávaló is garancia a lélek(gyomor) melengető finomságra. Hát még ha gyorsan papírba csomagolva és a táskába rakva vihető is a parkba… 

 
 
HOZZÁVALÓK (dupla adaghoz)

2 csomag leveles tészta (gluténmentes)

3-4 ek paradicsomsűrítmény

2-3 ek provence-i fűszerkeverék

egy mozzarella reszelve (vagy kimondottan reszeltet is vehetünk)

frissen őrölt bors

1 tojás, só, szezámmag a tetejére

ELKÉSZÍTÉS

 
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.

A kinyújtott leveles tésztát kenjük meg a paradicsommal, szórjuk meg a reszelt mozzarellával, és a provence-i fűszerkeverékkel. Takarjuk le egy sütőpapírral, és egy nyújtófa segítségével nyújtsuk vékonyra. Kenjük meg a sózott felvert tojással, majd szórjuk meg a szezámmaggal.

Csíkozzuk fel, és az előmelegített sütőben – szilikonlappal bélelt tepsibe téve – 5-6 perc alatt süssük készre.
 
 
 
 
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »