Paradicsomos mozzarellás rúd (gluténmentes)
A
PROVENCE-I RÚD sikerén felbuzdulva elkészült egy napsütötte toscan versio is…
Paradicsom, mozzarella … már rossz nem lehet. Ha pedig mégy egy kis provence-i fűszert is bevetünk… Nekem már az első két hozzávaló is garancia a lélek(gyomor) melengető finomságra. Hát még ha gyorsan papírba csomagolva és a táskába rakva vihető is a parkba…
HOZZÁVALÓK (dupla adaghoz)
2 csomag leveles tészta (gluténmentes)
3-4 ek paradicsomsűrítmény
2-3 ek provence-i fűszerkeverék
egy mozzarella reszelve (vagy kimondottan reszeltet is vehetünk)
frissen őrölt bors
1 tojás, só, szezámmag a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
A kinyújtott leveles tésztát kenjük meg a paradicsommal, szórjuk meg a reszelt mozzarellával, és a provence-i fűszerkeverékkel. Takarjuk le egy sütőpapírral, és egy nyújtófa segítségével nyújtsuk vékonyra. Kenjük meg a sózott felvert tojással, majd szórjuk meg a szezámmaggal.
Csíkozzuk fel, és az előmelegített sütőben – szilikonlappal bélelt tepsibe téve – 5-6 perc alatt süssük készre.