A francia hagymaleves most nem cipóban készült. Körülnéztem itthon, hogy mivel lehetne kínálni. Találtam egy-két száradóban lévő barna kenyér szeletkét is, így ezeket gondoltam tovább…
… egy sütőtálba tettem őket, majd elkészítettem egy szószt, amit a kenyérkékre kanalaztam:
Hozzávalók 6-8 kisebb szelet kenyérkéhez:
1 deci tej
1 deci fehér bor
bors
2-3 evőkanál reszelt parmesan
6-8 kisebb rozmaring ágacska
A kenyereket a sütőtálba teszem, rárakom a rozmaring ágakat, majd rákanalazom a szószt – mindig épp csak annyit amennyit felszív.
Grill fokozatra állított sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt szép barnára sütöm.
érezhető is rajta, nagyon-nagyon finom!
Jó ötlet! Szinte érzem a rozmaring és a kenyér illatát 🙂