Chez Sandra

Expressz provence-i rúd (glutén-, tojásmentes)

 
Ismét egy gyors leveles. Én ebben az esetben “rillette“l csináltam, de szerintem otthon akár töpörtyűkrémmel, vagy pástétommal is “helyettesíthető”.
A rillett egy fűszeres húskészítmény, hasonló mint a pástétom.
Eredetileg sertésből készül: a kockára, vagy apróra vágott húst, sózzák, lassan zsírjára sütik egészen addig, amíg meg nem puhul benne. Pépesítik és a zsírjával nyakon öntve hűtőbe teszik.
Általában  szoba hőmérsékletűre “felengedve” kenyérre vagy pirítósra kenve eszik.
Más ízesítéssel is készül a sertésen kívül: liba , kacsa , csirke , vad madarak , nyúl és néha hal (pl:szardella, tonhal vagy lazac).
 
És a recept:
 

 
Hozzávalók:
1 leveles tészta (gluténmentes)
2-3 evőkanálnyi rillettes
2 evőkanál provence-i fűszerkeverék
 
Elkészítés:
A leveles tészta felét vékonyan megkenjük a rillettel.
 
 
 
megszórom a provence-i fűszerkeverékkel
 
 
 
ráhajtom a tészta másik felét a sütőpapírral együtt, és vékonyra nyújtom
felcsíkozom, a csíkokat 2-3 darabba vágom még, majd szilikonlappal  bélelt tepsibe 5-7 perc alatt készre sütöm.
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!